Nelu Tătaru face anunțul momentului! Toți românii trebuie să știe. Ar putea fi finalul pandemiei

 

Nelu Tătaru a transmis joi, 17 decembrie, vestea care ar putea semnala finalul pandemiei de coronavirus. Declarația făcută de ministrul Sănătății îi vizează pe toți românii.

 

Nelu Tătaru a declarat că prima etapă de vaccinare anti-COVID în România va avea loc în perioada 27-31 decembrie. Pentru început, va beneficia personalul din spitalele de boli infecțioase care tratează pacienții infectați.

De asemenea, ministrul Sănătății a subliniat că vaccinarea populației la scară largă va începe în intervalul aprilie-mai.

 

Specificul campaniei de vaccinare
Conform informațiilor trasmise de Nelu Tătaru, vaccinul este voluntar și gratuit iar fiecare persoană va primi o dovadă cu lotul vaccinului, seria vaccinului si data cînd va veni la rapel, la al doilea vaccin. De asemenea, posibilele efecte secundare sunt la fel ca cele din vaccinul antigripal.

 

Prima etapă de vaccinare va avea loc în intervalul 27-31 decembrie. Vor fi 10.000 de doze pentru 5.000 de persoane din spitale. Trebuie menționat că fiecare țară va avea aceeași doză simbolică de 10.000 de doze. Ministrul Sănătății a explica că tranșele de vaccin vor veni lunar.