Cati bani primeste personalul medical implicat in campania de vaccinare: Un medic va primi 100 de lei pe ora, un asistent medical – 50 de lei pe ora, iar un registrator, 25 de lei pe ora

Un medic va primi 100 de lei pe ora, un asistent medical – 50 de lei pe ora, iar un registrator, 25 de lei pe ora, pentru activitatea desfasurata in centrele de vaccinare impotriva COVID-19. Si medicii de familie vor primi sume de bani in functie de serviciile prestate.

 

Potrivit Ordonantei de Urgenta citite in prima lectura in ultima sedinta de

Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar si auxiliar sanitar, cu exceptia personalului delegat sau detasat, care isi desfasoara activitatea in cadrul centrelor de vaccinare impotriva COVID 19 se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, prin transferuri catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si de la bugetul autoritatilor administratiei publice locale.

 

Proiectul obtinut de jurnalistii Aleph News prevede ca personalul medico-sanitar si auxiliar sanitar implicat in vaccinare in cadrul centrelor, cu exceptia personalului delegat sau detasat, va fi platit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferentiat.