Prospectul in limba romana al vaccinului anti-covid de la Moderna.

A fost publicat prospectul noului vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna. Conform prospectului, vaccinul poate fi administrat doar persoanelor cu varste peste 18 ani.

 

Acest vaccin se administreaza sub forma de doua injectii a cate 0,5 ml. A doua doza se face la 28 de zile dupa prima.

 

In timpul si dupa fiecare injectie cu vaccin, medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta medicala va va supraveghea timp de aproximativ 15 minute, pentru a observa daca prezentati o reactie alergica”, scrie in prospect.

Ce este COVID-19 Vaccine Moderna si pentru ce se utilizeaza

COVID-19 Vaccine Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzata de virusul SARS-CoV-2.

Acesta este administrat adultilor cu varsta de peste 18 ani. Substanta activa din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifica proteina de suprafata a SARS-CoV-2. ARNm este integrat in nanoparticulele lipidice SM-102.

Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu contine virusul, acesta nu va poate transmite boala COVID19.

COVID-19 Vaccine Moderna stimuleaza sistemul de aparare natural al organismului (sistemul imunitar). Vaccinul actioneaza prin determinarea organismului sa isi produca propria protectie (anticorpi) impotriva virusului care cauzeaza boala COVID-19. COVID-19 Vaccine Moderna utilizeaza o substanta numita acid ribonucleic mesager (ARNm) pentru a transfera instructiuni, pe care celulele organismului le pot utiliza pentru a produce proteina de suprafata, regasita pe virus.

Celulele pot produce apoi anticorpi impotriva proteinei de suprafata, pentru a ajuta la combaterea virusului. Acest lucru va ajuta la protectia impotriva COVID-19. Substanta activa a COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifica proteina

de suprafata a SARS-CoV-2, integrat in nanoparticule lipidice.