Lovitură grea pentru românii care încasează pensii de 1.000 de lei. Noua propunere făcută de Guvern i-ar putea aduce în pragul sărăciei. Este o adevărată umilință.

 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu anunță o perioadă dificilă pentru cei care au pensii de 1.000 de lei.

Acesta este de părere că propunerea Guvernului de indexare a pensiilor cu 3% reprezintă o umilire a milioanelor de pensionari din ţară. De asemenea, în cazul celor care încasează o pensie de 1.000 de lei, această indexare reprezintă o ”jignire” și totodată o umilire fără precedent la adresa pensionarilor.

“Am decis să atragem atenţia Guvernului în acest mod, ieşind în stradă, pentru a cere încă o dată, în mod foarte clar, să fie majorate pensiile aşa cum prevăd legile astăzi în vigoare. Am cerut şi cerem în continuare ca valoarea punctului de pensie să se majoreze cu 40%, respectiv anul acesta să ne dea diferenţa de 26% pentru a completa ceea ce s-a acordat anul trecut. Sunt milioane de pensionari care au pensii mici, până în 1.000 de lei.

Suntem în dezacord cu Ministerul Muncii, cu Guvernul, care a sugerat la un moment dat să indexeze pensiile cu 3%. Nu putem accepta. Asta ar însemna o jignire, o umilire a milioanelor de pensionari din ţara asta. Noi ne-am adresat guvernanţilor, reamintindu-le că sunt fiii şi nepoţii pensionarilor, şi le-am cerut să nu îi umilească pe pensionari, să le acorde drepturile legale care au fost stabilite prin lege”, a afirmat Preda Nedelcu, pentru Agerpres.