Incendiu devastator la Institutul Matei Bals din Capitala! Patru persoane au fost carbonizate. A fost declansat Planul Rosu. Primele imagini

 

Patru persoane au murit in urma incendiului de la Institutul Matei Bals si 120 de pacienti au fost transferati la alte spitale. Flacarile au izbucnit intr-unul din pavilioanele spitalului.

A fost declansat planul rosu de interventie. Zeci de ambulante si masini de pompieri au fost mobilizate la fata locului.

 

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Bals a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Sanatatii, despre cauza incendiului cu 4 morti de la Matei Bals: „Sunt doua piste”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut declaratii cu privire la posibilele cauze care au declansat incendiul de vineri dimineata, in cadrul unui pavilion al Spitalului Matei Bals.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bals am vazut cladirea. Evident ca a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problema punctuala, o greseala individuala (…) datoria noastra este sa ne uitam la greselile de sistem. Astept sa vad rapoartele de control care s-au facut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sanatatii.