Alertă maximă în Europa chiar acum! Virusul care se transmite de la animal la om

Este alertă maximă în Europa! O tulpină a noului coronavirus poate fi transmisă de la nurcă la om şi viceversa, conform informațiilor transmise sâmbătă, 13 februarie, de către Ministerul Sănătăţii polonez.

Alertă maximă în Europa! Ministerul Sănătăţii polonez a explicat că o tulpină a COVID-19 descoperită într-o fermă de nurci din nordul Poloniei poate fi transmisă de la nurcă la om şi viceversa, conform reuters.com

 

La finalul lunii ianuarie, COVID-19 a fost descoperită la nurci într-o fermă din districtul polonez Kartuzy, oficialităţile de la Varşovia precizând că este vorba despre primul asemenea caz din Polonia. Trebuie menționat că toate nurcile din ferma respectivă urmau să fie sacrificate.

O nouă variantă COVID-19, semnalată în SUA

O echipă internaţională de cercetători a detectat o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în sudul Californiei şi a descoperit că 44 la sută din mostrele prelevate şi studiate în luna ianuarie corespundeau acestei noi mutaţii, relatează EFE, conform Agerpres.

Rezultatele acestei investigaţii au fost publicate vineri de revista Journal of the American Medical Association (JAMA). Cercetătorii au observat că noile variante tind să devină predominante prin intermediul unui proces de selecţie evolutivă deocamdată nu prea bine cunoscut.

Când variaţia de secvenţiere produce un virus cu caracteristici fenotipice clar diferite, varianta se numeşte tulpină, iar când printr-o secvenţiere genetică şi o analiză filogenetică se detectează o nouă variantă ca ramură diferită în arborele filogenetic, atunci este vorba de o nouă linie de virusuri.