Beneficii pentru românii vaccinați. Ar putea călători fără restricții în Grecia și Israel

 

Pandemia de coronavirus continuă să provoace numeroase probleme la nivel mondial, precum și schimbări în mai multe planuri. De când a început campania de vaccinare în mai multe state din lume, oficialii se gândesc la mai multe soluții pentru a îndemna oamenii să se imunizeze, dar și pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Românii vaccinați circulă fără restricții în Grecia și Israel

În România, situația continuă să fie una dificilă, deși a început deja campania de imunizare. La fel se întâmplă și în Grecia și Israel, unde cazurile de coronavirus încă există, dar autoritățile vor să ia măsuri astfel încât să evite răspândirea virusului.

Românii vaccinați ar putea ajunge mai uşor în Grecia și Israel, fără să mai fie nevoiți să se testeze împotriva COVID-19 ori să stea în carantină, așa cum sunt obligați să o facă acum. Acest lucru va fi posibil dacă vor prezenta adeverința de vaccinare, despre care se discută tot mai mult în ultima perioadă.

 

România ar putea încheia un protocol cu Grecia și Israel, pe baza căruia românii vor putea călători în aceste două țări pe baza adeverinței de vaccinare. În prezent, toți românii care merg în Grecia trebuie să stea în izolare timp de șapte zile, iar cei care călătoresc în Israel, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR făcut cu 72 de ore înainte și să stea în izolare două săptămâni.