ALTE PROBLEME PE LÂNGĂ PANDEMIA DE COVID-19. STARE DE URGENȚĂ, DIN CAUZA VREMII PERICULOASE DE IARNĂ

 

Se pare că pandemia de coronavirus nu este singura problemă cu care se confruntă statul american Alabama. Din cauza temperaturilor scăzute și a fenomenelor extreme de iarnă ce vor lovi în curând, guvernatorul a decretat Stare de urgență.
Guvernatorul Alabamei, Kay Ivey, a emis duminică o stare de urgență pentru 28 de județe din Alabama, înainte ca fenomenele meteo extreme de iarnă să lovească statul.

 

Guvernatorul spune că emiterea Stării de urgență este o „măsură de precauție” în cazul în care statul este „grav afectat din cauza vremii reci”. Biroul guvernatorului a mai spus că oricine intenționează să se vaccineze anti-COVID-19 luni ar trebui să nu-și facă griji în privința acestui lucru, atâta timp cât drumurile rămân în siguranță și deschise.

Starea de urgență se aplică următoarelor județe: Bibb, Blount, Choctaw, Colbert, Cullman, DeKalb, Fayette, Franklin, Greene, Hale, Jackson, Jefferson, Lamar, Lauderdale, Lawrence, Limestone, Madison, Marengo, Marion, Marshall, Morgan, Perry, Pickens, Shelby, Sumter, Tuscaloosa, Walker și Winston, notează al.com.

 

Se iau măsuri extreme pentru a face față vremii rele

Serviciul meteo național prognozează ploaie înghețată, lapoviță și zăpadă care apar în Alabama începând din această seară. Precipitațiile ar putea fi suficient de periculoase pentru a stârni chiar și o furtună de iarnă puternică.
Potrivit informațiilor emise de serviciul meteorologic din Huntsville, ar putea exista pericole în cadrul călătoriilor, așa că șoferii sunt rugați să circule cu atenție și să adapteze viteza la fenomenele meteo existente.