Un copil de 9 ani de la o şcoală din Ploieşti a murit după ce a făcut infarct în clasă

 

Unui copil de 9 ani i s-a făcut rău în timpul orei de religie. Băiatul a acuzat dureri abdominale, astfel că profesoara a mers sa ceara ajutor la cabinetul medical şcolar.

 

Când femeia s-a întors, copilul leșinase deja. A fost efectuat imediat apelul de urgenţă iar la şcoală s-a deplasat un echipaj mobil de Terapie Intensivă care i-a acordat primul ajutor.

 

Minorul a fost transportat la spitalul din pediatrie din Ploieşti, unde medicii au constatat că a făcut stop cardiac. Ei au început manevrele de resuscitare însă ulterior copilul a decedat.

 

Potrivit informaţiilor Antena 3, elevul, înmatriculat în clasa a 2-a, avea probleme cardiace congenitale. Mama copilului le-ar fi specificat acest aspect membrilor echipajului de pe ambulanţă.

 

n urma acestui incident, la şcoala din Ploieşti s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, care verifică dacă în cazul acestui copil au fost respectate protocoalele specifice.

 

Conform procedurilor legale, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Surse Antena 3 spun că elevul, care ar fi făcut fotbal de performanţă în trecut şi ar mai fi avut episoade de leşin, nu figura în evidenţa Inspectoratului Judeţean pentru problemele sale medicale.