Elena Udrea şi Ioana Băsescu pot respira uşurate. Instanţa a amânat a treia oară sentinţa în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009

 

Curtea de Apel București a amânat, marți, pentru a treia oară luarea unei decizii în dosarul în care sunt judecate pentru fapte de mare corupție Elena Udrea, fost ministru al Turismului, şi Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu.

 

Elena Udrea şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, ar putea afla în 2 martie sentinţa în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Procurorii au cerut 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu. În acelaşi dosar, DNA a mai cerut să fie condamnat la închisoare cu executare şi jurnalistul Dan Andronic.

 

La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a solicitat ca Elena Udrea şi Ioana Băsescu să fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, susţinând că infracţiunile de care sunt acuzate sunt grave.

 

În sala de judecată, procurorul a arătat că dozarea pedepselor trebuie să fie corespunzătoare modului în care Elena Udrea a înţeles să se folosească de funcţia de ministru al Turismului şi Dezvoltării, solicitând ca pedeapsa ce-i va fi aplicată să fie orientată spre maximul special prevăzut de lege.