Încă o stea a teatrului românesc s-a stins. A murit actorul Lucian Pînzaru

 

Lucian Pînzaru s-a stins din viață marți, 16 februarie, la doar 53 de ani, din cauza unei boli necruțătoare. Acesta a aluptat mult timp cu această afecțiune, însă nu a mai avut putere și a cedat înainte de vreme. Au fost comunicate mai multe detalii, precum când și unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului, pentru cei care vor să îi aducă un ultim omagiu.

 

Lucian Pînzaru va fi incinerat

 

Lucian Pînzaru a plecat dintre noi la doar 53 de ani. Steaua Teatrului Dramatic Fani Tardini” din Galaţi a pierdut lupta cu viața marți, din cauza unei afecțiuni extrem de grave, care nu a putut fi tratată.

 

″Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne strangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele. Suntem, împreună, strâns legaţi de o mare şi copleşitoare tristeţe! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, Lucian, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape! Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut – şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să împartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici! A fost un artist-reper, un devotat al teatrului făcut atent, precis şi fără jumătăţi de măsură. Rămas bun, Lucian Pînzaru!”, se arată într-un comunicat transmis de Teatrul Dramatic ″⁣Fani Tardini″⁣.