• Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Ce intenționează Guvernul

 

Vârsta de pensionare ar putea crește la 70 de ani. Acesta ar fi, de fapt, scopul ascuns al Guvernului, sunt de părere social democrații Marius Budăi și Gabriela Firea. Reacția lor vine după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre cumularea pensiei cu salariul.

 

Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Ce intenționează Guvernul
Planul ascuns al liberalilor ar fi acela de a mări vârsta de pensionare la 70 de ani, sunt de părere social-democrații Marius Budăi și Gabriela Firea. După ce ministrul Muncii a vorbit despre cumularea pensiei cu salariul, aceștia vin cu explicații care contrazic spusele Ralucăi Turcan, informează Capital.

 

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, este de părere că Raluca Turcan vrea să învrăjbească angajații de la stat cu cei de la privat și că se folosește un fake news pentru a justifica creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

„Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se folosește de un fake-news, în încercarea de a învrăjbi angajații din privat cu cei de la stat, dar care fake-news este, de fapt, o perdea de fum menită să învăluie în ceață adevăratele intenții ale PNL, și anume creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.Concret, legislația în vigoare interzice cumulul pensie anticipată-salariu, indiferent dacă salariul este la privat sau la stat. Dacă Raluca Turcan nu știe asta ar trebui să plece acasă, dacă o știe – la fel, pentru că ceea ce face este o ticăloșie. Dar ministrul Muncii folosește această ticăloșie în încercarea de a justifica mărirea vârstei de pensionare la 70 de ani! Doamna Turcan, v-am mai spus: citiți Legea Pensiilor și Legea Salarizării, înainte de a mai face declarații!”, a declarat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.