Protestul minerilor s-a oprit. Guvernul trimite bani în Valea Jiului! 

 

Protestul minerilor din Valea Jiului s-a oprit vineri după amiază. Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme faţă de termenul anunţat, 26 februarie.

 

Protestul minerilor UPDATE: Declaraţia vine de la administratorul special al companiei, Cristian Roşu, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Lucian Heiuş.

 

Sute de persoane s-au strâns în faţa minei din Lupeni. Oamenii spune că starea de sănătate a minerilor rămaşi în subteran se degradează şi cer rezolvarea urgentă a salariilor.

 

Protestul minerilor UPDATE: Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei Virgil Popescu. Roşu s-a declarat ”vinovat” pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante.

 

Protestul minerilor din Valea Jiului continuă. UPDATE. Marcel Ciolacu a discutat vineri cu minerii din Valea Jiului şi a precizat căcei de la Lupeni, Vulcan şi Livezeni nu solicită măriri de salarii, ci doar să fie plătiţi pentru munca lor. Liderul PSD a adăugat că acesta este dreptul lor şi este alături de ei.