Doliu in Romania. A incetat din viata un mare om de cultura

 

Doliu in Romania. S-a stins din viata cel mai important om de litere, spectacol si presa al Constantei, care a lansat si a invatat meserie zeci de muzicieni, jurnalisti si tehnicieni, in numele valorilor autentice.

 

Omul de cultura Gheorghe Capatana a decedat duminica la varsta de 72 de ani. Gheorghe Capatana, alias George Eugen Doinaru, a absolvit Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti.

 

Acesta a fost director al Casei de Cultura din Constanta inainte de Revolutia din ’89, iar apoi a condus posturile Radio Neptun si Radio Costinesti.

 

Doliu in Romania
”Gheorghe Capatana (1949-2021)

Redactia Revistei Manifest Romaneste anunta cu intristare ca omul de cultura Gheorghe Capatana, cunoscut in lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a incetat din viata vineri, la 72 de ani, dupa o lunga lupta impotriva bolii.

Poate cel mai important om de litere, spectacol si presa al Constantei din ultimii 40 de ani, Gheorghe Capatana a fost creatorul si conducatorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultura din Constanta, al posturilor Neptun TV si Radio Neptun, facandu-si o misiune de credinta din promovarea valorilor, ridicand necontenit nivelul de profesionalism si rigoare pe care il impunea tuturor si, mai intai, siesi. De asemenea, a lansat si a invatat meserie zeci de muzicieni, jurnalisti, tehnicieni. In acest sens, el se considera, in virtutea modestiei si a bunului-simt care il caracterizau pana la abandonarea de sine in favoarea celorlalti, doar un “anonim sapator de fantani”.