Florin Busuioc a facut anunt in direct: “Nu este deloc normal. Exista un pericol”

 

Florin Busuioc, prezentatorul meteo de la ProTV, a fost invitat in platoul emisiunii ”La Maruta”. Acesta a facut o scurta descriere a vremii, dar si o analiza generala a temperaturilor.

 

Vedeta ProTv a transmis si anuntul specialistilor ANM in ceea ce priveste prognoza meteo din urmatoarele zile. In acest context, prezentatorul a explicat ca trecerile bruste de la temperaturi ridicate la frig, ploaie si vreme urata dau peste cap starea de sanatate a organismului si in special marcheaza incalzirea globala.

 

„Nu este deloc normal (n.r. temperaturile ridicate din luna februarie 2021), azi (n.r. vineri) au fost 21 de grade. Nu este ok, deloc. Este o temperatura specifica lunii aprilie sau mai. Cataline, nu te bucura.

Asta e incalzirea globala, de aia e atat de cald acum. Prin sud o sa avem maine 18 grade Celsius, insa 4 grade prin centru, nord, nord-est, pe unde temperaturile se normalizeaza, cumva.

Maine noapte vin precipitatii prin Orientali, o sa fie ninsori. In sud-est o sa fie lapovita, dupa care ziua urmatoare vin precipitatii in centru, nord si est. Ploi, in general, si lapovita.

De asemenea, se vor inregistra viteze la rafala, in general, de 45…55 km/h, iar in zona inalta a Carpatilor Meridionali se vor depasi 80…90 km/h.

La munte, in general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale in care va ninge, iar in estul teritoriului, indeosebi din a doua parte a noptii de duminica spre luni (28 februarie/1 martie), si pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra intr-un proces de racire ce se va resimti treptat in toate regiunile, astfel ca valorile termice se vor situa in jurul celor normale, scrie in comunicatul transmis de ANM.