Ministrul Sorin Cimpeanu, anunt de ultim moment despre martisoarele si florile oferite profesorilor de 1 martie

 

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut anuntul referitor la oferirea de martisoare si flori in aceasta perioada a pandemiei de coronavirus.

Chiar inainte de 1 Martie, ministrul a precizat ca, atata timp cat masurile de protectie sunt respectate, oferirea de flori sau martisoare nu prezinta pericol real.

 

“Daca nu generam aglomeratie, martisoarele nu sunt o problema”

Atata vreme cat respectam regulile de distantare deja impuse prin ordinul de ministru comun, consider ca nu este un pericol pastrarea traditiei prin a oferi o floare sau un martisor.

Sa pastram limitele de distantare, sa nu generam aglomerari de persoane si nu vad sa fie vreo problema deosebita din aceasta perspectiva”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Acesta nu crede ca interzicerea florilor sau martisoarelor de 1 Martie ar fi putut fi pusa in practica.

“Chiar daca cineva, o autoritate – nu Ministerul Educatiei – ar interzice unui copil de clasa I-a, a II-a, care cu propriile manute a fabricat martisoare pentru doamna invatatroare sau pentru propria-i mama, nu cred ca o astfel de masura ar fi putut fi pusa in practica”, a mai spus Sorin Cimpeanu

 

“E o chestiune pe care toata lumea o sa faca, indiferent de ce spunem noi. O sa dam (martisoare) dar o sa respectam si regulile. Dam, pastrand distanta si purtand masca, daca este vorba de persoane din afara familiei. Daca este din familie (persoana careia i se ofera, n.r.), este cu totul altceva.Daca este vorba de persoane dragi, dar din afara familiei, carora vrem sa le dam un martisor, o floare, desi este perioada asta: da, daca respectam anumite reguli. Am zis ca este o traditie pe care o putem pastra si in pandemie, respectand anumite reguli de baza”, a declarat Raed Arafat.