ANM a facut anuntul. Cum va fi vremea in luna Martie.

 

ANM a facut anuntul. Meteo pentru luna martie 2021. Potrivit estinmarilor meteorologilor, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, in urmatoarea perioada (1 – 29 martie 2021).

Meteorologii anunta ca precipitatiile vor fi deficitare in prima parte a intervalului si apropiate de cele normale dupa jumatatea lunii martie.

Potrivit ANM, in saptamana 1 – 8 martie, valori termice vor fi in jurul celor specifice acestui interval la nivelul intregii tari, in timp ce precipitatiile vor fi deficitare in toate regiunile, dar mai ales in zonele montane din jumatatea vestica a tarii.

Totodata, in saptamana 8 – 15 martie, pe intreg teritoriul Romaniei, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendinta usor deficitara in regiunile extracarpatice.

Potrivit estimarilor, in intervalul 15 – 22 martie, in toate regiunile sunt estimate temperaturi medii ale aerului ce se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

De asemenea, pe durata saptamanii 22 – 29 martie, mediile valorilor termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice acestui interval, in intreaga tara, iar cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada se vor situa in jurul celor normale pentru acest interval, in toate regiunile.