Prognoza meteo pentru perioada 2-14 martie 2021. Vremea ne face surprize mari

 

Meteorologii anunță o stabilizare a vremii, după fluctuațiile din ultima perioadă. Vă prezentăm prognoza pentru următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării.

În Banat, la începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14…16 grade, apoi se va răci brusc. Media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6…7 grade, în intervalul 6-8 martie. Potrivit prognozei, după 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10…11 grade.

 

În Crișana, valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului, astfel că în perioada 3-5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 12…14 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5…6 grade, în intervalul 6-8 martie.

Transilvania. În această parte a țării, la începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8
martie.

 

Prognoza meteo în Dobrogea anunță că până pe 5 martie, procesul de încălzire se va resimți îndeosebi la valorile diurne, când media maximelor va crește de la 6 la 13 grade. Începând din 6 martie se mai răcește, iar din a doua săptămână prognozată se încălzește din nou.

 

Și în Muntenia se încălzește treptat până în data de 5 martie, după care vremea se răcește cu maxime în jurul a 6 grade Celsius, și minime de -3 grade Celsius. Din a doua săptămână se încălzește în toată regiunea.