ULTIMA ORA! Premierul, în conflict direct cu Avocatul Poporului! Cîțu: Este momentul să dăm un restart acolo

Premierul Florin Cîțu consideră că instituția Avocatului Poporului are nevoie de un „restart”. Ac esta s-a arătat surprins de cererea

Renatei Weber în privința motivelor pentru care hotărârile adoptate de CNSU de la începutul acestui an nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîţu s-a declarat surprins de opinia Avocatului Poporului în legătură publicarea hotărârilor CNSU, arătând că acestea au fost prezentate şi comunicate publicului. De asemenea, acesta consideră că „este momentul să dăm un restart” la instituția Avocatului Poporului.

 

“Este o singură hotărâre de CNSU care a fost aprobată. Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului, poate că este ceea ce vor să facă colegii mei în Parlament acum justificat dacă Avocatul Poporului are o astfel de opinie. Este momentul să dăm un restart acolo.

Hotărârile CNSU toate au fost prezentate şi comunicate publicului şi acesta este rolul hotărârilor CNSU. După cum ştiţi dumneavoastră, sunt sigur că o ştiu şi cetăţenii Românei: prin hotărâre de guvern se aprobă

măsurile legate de COVID, acestea se publică după aceea în Monitorul Oficial. Era simplu de verificat.

Îi voi răspunde doamnei Avocat al Poporului oficial, dar mă surprinde la acest nivel să vină o astfel de cerere”, a declarat Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.