A 13 a pensie pentru români. Banii suplimentari vor fi primiți în ultima lună a anului. Suma diferă în funcție de valoarea pensiei

Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, ca pensionarii din România să primească o sumă, care va fi calculată în funcție de veniturile lunare și care va intra în conturi către sfârșitul anului în curs.

Surse din interiorul instituției din Piața Victoriei au confirmat introducerea celei de 13 a pensii*, pe sistemul salariilor suplimentare din unele sectoare bugetare și chiar private: „Metoda de calcul este foarte simplă și fiecare dintre pensionarii români își poate calcula suma, care-i va reveni la finele anului. Concret, o persoană care o pensie de 1000 de lei, în luna decembrie va primi 1750 de lei, sumă care va include și cea de-a 13 pensie”, a mărturisit Pasionaria Monetărescu, unul dintre consilierii pe probleme economice din cadrul Ministerului Finanțelor.

În zilele următoare este de așteptată o conferință de presă la ministerul de resort pentru anunțul oficial, care vizează cea de-a 13 pensie pentru cetățenii cu acest statut din România.