A cumpărat MÂNCARE pentru doi COPII AI STRĂZII care MUREAU de foame. Când a văzut ce i-a scris chelnerul pe nota de plată a izbucnit în lacrimi! Nouă nu ne vine să credem… Cum a putut să facă așa ceva?

A cumpărat MÂNCARE pentru doi COPII AI STRĂZII care MUREAU de foame. Când a văzut ce i-a scris chelnerul pe nota de plată a izbucnit în lacrimi! Nouă nu ne vine să credem… Cum a putut să facă așa ceva?

O poveste impresionantă care demonstrează că oamenii nu și-au pierdut încă umanitatea. Un bărbat din India, care se afla în delegație și servea masa la restaurant a avut parte de o întâmplare neașteptată.

În timp ce mânca la masă, Kumae Akhilesh a observat că cineva îl privea de dincolo de geam.
Când s-a uitat a observat că era vorba despre un băiețel sărman.
Bărbatul l-a invitat înauntru, iar acesta a intrat în restaurant însoțit de sora lui.

Văzând atâtea bunătăți pe masă, copii au început să mănânce cu pofta, mai ales că micuții erau flămânzi. După ce au mâncat tot la îndrumarea lui Kumar, copii au plecat din restaurant. Când să achite nota de plată, Kumar a avut parte însă de o surpriză. Chelnerul i-a adus în loc de bonul fiscal, un bilețel pe care scria: “Nu avem o casa de marcat pe care sa batem generozitatea. Sa ai parte numai de bine.”

Ce putem face noi pentru săraci
Lumea celor săraci pare foarte îndepărtată faţă de a noastră, dar din variate motive este mai aproape decât credem. Pentru oricine dintre noi, pierderea unui loc de muncă, abuzurile, abandonul, bolii

cronice, decesul soţiei / soţului sau îngrijirea unui copil bolnav poate fi un moment de cumpănă. Acestea sunt tragediile pe care oamenii săraci le îndură. Ce putem să facem pentru ei? Uneori şi un lucru mărunt poate cântări mult:

Înţelege cine sunt oamenii săraci: nu ar trebui să ne obişnuim cu stereotipuri; află, de unul singur, care sunt motivele sărăciei, şi ia în considerare că fiecare situaţie este unică.

Educă-te în privinţa persoanelor sărace: o persoană săracă poate fi cineva care şi-a pierdut seviciul, nu are surse de venit pentru un trai decent sau acestea lipsesc in totalitate, îi sunt încălcate drepturile omului, este abandonat (ă), pierderea un copil, sau are probleme de sănatate.

Primul pas este să-l recunoşti ca individ şi să afli de ce are nevoie. Poţi să-i acorzi atenţie, să-l asculţi şi să-i vorbeşti. Multe dintre ele tânjesc după afecţiune.

Respectă oamenii săraci: oferă-le amabilitatea şi respectul tau, ca şi pentru prietenii tăi, familia sau angajatorul tău. Tratează-i în acelaşi fel în care ai vrea să fii tratat şi tu.

Oferă mâncare: este la fel de simplu ca şi atunci când iei câteva sandvişuri în plus în drumul spre serviciu. Când treci pe lângă o persoană care îţi cere mărunţiş, oferă-i ceva de mâncare. Dacă iei masa în oraş, păstrează o porţie extra sau comandă un meniu la pachet.

Oferă bani: O metodă directă de a ajuta este să oferi bani celor nevoiaşi. Donaţiile pentru persoane fizice şi organizaţiile non-profit se menţin pe termen lung.

Oferă obiecte reutilizabile: în anumite regiuni, colectarea cănilor, sticlelor sau obiectelor reutilizabile este, poate, singurul job disponibil pentru cei săraci. Dar este un job onest care necesita iniţiativă din partea ta.

Donează haine: data viitoare când faci curat prin garderoba de primăvară sau iarnă, pune deoparte acele haine pe care nu le mai porţi. Dacă sunt şi într-o stare bună, adună-le şi donează-le unui centru social, unei persoane fizice sau unei organizaţii umanitare sau direct altora care au nevoie de îmbrăcăminte.

Donează o pungă de cumpărături: umple o pungă de bunătăţi neperisabile şi donează-le semenilor mai puţin norocoşi.

Donează jucării: copiii care locuiesc în centre nu au jucării deloc. Părinţii nevoiaşi au alte cereri mult mai urgente, iar suma de bani de care dispun o dau pe mâncare şi haine. De cele mai multe ori, aceşti copii nu au cu ce să se joace sau cu ce să-şi ocupe timpul. Aşa că îi ajuţi dacă donezi unui centru sau organizaţii umanitare jucării, cărţi şi jocuri. De sărbători mai ales, adună-ţi prietenii şi colegii de serviciu şi împachetaţi cadouri pentru ei.

Fii voluntar la un adapost: adăposturile, centrele sau căminele depind şi de persoanele voluntare, de la cei care internează persoane bătrâne până la cei care servesc masa sau cei care oferă servicii sociale. Uneori, pentru o persoană săracă un astfel de adăpost poate fi soluţia de moment atunci când plouă sau când iau o masă calda. Cum vremurile sunt grele gândeşte-te la semenii tăi care au nevoie de ajutor.

Cu o sponsorizare sau donaţie cât de mică poţi ajuta bătrânii săraci – chiar dacă pentru tine o sumă mică de bani nu înseamnă foarte mult, pentru săraci poate însemna o masă pe zi sau un medicament care îl ajută să traiască, prin astfel de gest, îi oferi o bucurie şi speranţă. Cred că fiecare om are bunătate în suflet şi acea motivaţie care îl determînă să renunţe la pasivitate, conformism, indiferenţa, stereotipie şi să adopte atitudine atunci cănd află şi vede cum suferă semenii napastuitiu de soarta.

Suntem toti copiii lui Dumnezeu prin credinţă în Isus Hristos, şi noi, care am fost botezaţi în unirea cu Hristos sunt învăluite de El.

Noi nu mai suntem evrei sau neamuri, sclavi sau oameni liberi, barbati sau femei, toţi suntem la fel, suntem creştini!

Suntem una în Isus “Gal. 3:26-28 (LB) şi în ciuda acestei lacomii care este un pacat de moarte, noi oamenii de buna credinţă nu trebuie să fim indiferenţi!

SI TU POŢI să faci într-adevăr ceva REMARCABIL, ajutând semenii în dificultate care cred că nu mai au nici o speranţă!