A murit Cosmin Andrei: Emisiunea „Viața Satului“, din nou în doliu. În iulie a decedat și prezentatorul Gheorghe Verman

Doliu în Televiziunea Română. Unul dintre veteranii postului public a murit, lăsând în urmă o carieră impresionantă. Cosmin Andrei a fost producătorul celei mai longevive emisiuni, Viața Satului.

 

Cosmin Andrei s-a stins din viața joi, la numai 44 de ani. Deocamdată nu se știu cauzele decesului.

„Din păcate, pe seară, am primit o veste tristă legata de Cosmin Andrei de la Viata Satului cum ca nu mai este printre noi! Cumplit! A plecat dintre noi împrieteniți, un tată, un profesionist, un OM! Condoleanțe familiei!”, a scris Daniel Butănoiu pe o rețea de socializare.
„Colegul nostru, Cosmin Andrei, cunoscutul jurnalist al emisiunii „Viața Satului”, s-a stins din viață la numai 44 de ani. Cosmin Andrei a lăsat în urmă o carieră impresionantă, la Televiziunea Română. Încă de la început, numele său a fost legat de una dintre cele mai longevive emisiuni de televiziune din România.

Povestea lui la TVR a început în 1996, când a fost angajat în funcția de reporter, pentru ca ulterior, timp de 18 ani, să ocupe funcția de producător al emisiunii Viața Satului. De-a lungul carierei de jurnalist la TVR, Cosmin Andrei a primit mai multe premii importante. Dintre acestea, amintim distincția pentru emisiunea Viața Satului, primită în 2015, alături de colegul său, Gabriel Gherghescu – Trofeul APTR pentru cel mai reprezentativ program de televiziune care a contribuit la dezvoltarea audiovizualului românesc de după anul 1989. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții TVR, contactați de Click!

 

În luna iulie, emisiunea Viața Satului a mai pierdut un membru al echipei. Gheorghe Verman, prezentatorul emisiunii „Viaţa satului”, pe care a condus-o timp de două decenii la televiziunea publică, în perioada 1969 – 1990, a încetat din viaţă la 78 de ani.