A murit marele duşman al lui Ceauşescu. Urmaşul unei familii care a scris istorie

Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti pe care i-a avut vreodată România, Șerban Alexandru Manu, a murit la 6 octombrie 2020.

Medicii care l-au tratat la Spitalul Davilla n-au mai putut face nimic pentru cel care în ultimele 4 luni a primit îngrijirile de specialitate în 3 spitale.
Starea lui sănătate s-a agravat din cauza complicaţiilor apărute la rinichi și plămâni şi din cauza vârstei înaintate (aproape 83 ani), organismul său a cedat.

Inginerul Șerban Alexandru Manu a fost fiul celebrului savant George Manu, care ar fi trebuit să devină membru al Academiei Române post-mortem.

Tatăl său, erou anticomunist
Cu sobrietate, pasiune și spirit de sacrificiu și-a dedicat ultimele decenii din viață încercării de a repune la locul pe care îl merită memoria tatălui său”, se arată pe evenimentulistoric.ro.

Șerban Alexandru Manu a fost strănepotul generalului Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independență, prim-ministru și primar al Capitalei, al cărui nume a fost dat unei străzi din Bucureşti.
Un loc deosebit în istorie l-a avut şi tatăl său, George Manu, renumit fizician si o figură deosebită în Mișcarea Națională de Rezistență anticomunistă de după Al Doilea Război Mondial.