Alexandra a murit la câteva ore după ce a născut, prin cezariană, un băieţel sănătos: ‘Şi-au bătut joc de viaţa ei. Au lăsat doi copii fără mamă și o familie îndurerată’! Ce i-au facut medicii:

Alexandra Corbescu, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Ţicleni (Gorj), este tânăra mămică moartă după naştere la Târgu Cărbuneşti.

Tânăra şi-a pierdut viaţa la scurt timp după ce a născut, pentru a doua oară, prin cezariană, un băieţel.

Alexandra a ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti, miercuri dimineaţă, pentru un control, însă medicii au băgat-o în sala de naşteri şi i-au efectuat o operaţie cezariană.

După naştere, Alexandra a reuşit să îşi sune sora, iar în timp ce vorbea cu ea la telefon i-a venit rău.

Medicii au descoperit că tânăra intrase în stop cardio-respirator şi au început manevrele de resuscitare, reuşind să îi restabilească pulsul.

Tânără mămică, moartă după naştere la Târgu Cărbuneşti
„A sunat-o pe sora ei la telefon și în timp ce discuta a sesizat sora că se auzea doar un mormăit. Practic atunci soției i s-a făcut rău, a intrat în comă și a ajuns iarăși pe masa de operație. Eu eram acolo, dar medicii nu ne-au lăsat să intrăm să o vedem deoarece ne-au spus că ea este în stop cardio-respirator și nu e bine să o vedem. Este posibil să o fi operat din nou, mie nu mi-au zis nimic”, a declarat Alexandru Gheorghe Dorian, iubitul Alexandrei, pentru gorjeanul.ro.

Ulterior, tânăra mămică din Ţicleni a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, însă, după aproximativ două ore, a intrat din nou în stop cardio-respiratori, iar medicii nu au mai putut să îi salveze viaţa.

„Operația de cezariană, a doua, dacă era cu risc nu trebuiau să o facă la Cărbunești. Și-au bătut joc de viața ei, nu i-au făcut nimic după ce ea a intrat în comă iar de trimiterea ei la alt spital nici vorbă. Cred că nu avrut să o trimită în altă parte, conștienți că va muri la Cărbunești. Au lăsat doi copii fără mamă și o familie îndurerată peste poate”, a mai precizat iubitul tinerei.

În urmă cu patru ani, Alexandra a adus pe lume un alt băieţel, tot printr-o operaţie de cezariană.

Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia şi aşteaptă rezultatul necropsiei, expertiză care va stabili cauza exactă a morţii.