Alocațiile copiilor, tăiate din ianuarie 2020! Ce regulă trebuie să respecte copiii, pentru a nu se aplica această măsură:

Subiectul alocații a devenit unul extrem de delicat. De la majorări, acum ajungem la scăderi. Se pare că din ianuarie 2020, alocațiile ar putea avea de suferit, iar copiii care nu îndeplinesc o regulă importantă vor avea de suferit.

 

Un proiect de lege prezentat recent a vizat subiectul alocații. Se pare că acestea ar putea fi tăiate începând cu 1 ianuarie 2020. Cu toate acestea, există o modalitate prin care copiii pot beneficia de alocații întregi, din partea statului.

Potrivit informațiilor din presă, elevii care vor să beneficieze de alocații întregi trebuie să respecte o singură regulă: aceea de a nu avea prea multe absențe nemotivate, căci altfel riscă să piardă un procent important de 20% din alocații.

Pentru a motiva copiii să se prezinte în fiecare zi la școală și pentru a reduce abandonul școlar s-a luat măsura reducerii bugetului pentru alocații pentru cei care au un număr prea mare de absențe nemotivate.

 

„A fost suspendatã plata alocațiilor de susținere a familiei pentru un numãr de 427 de familii, suma aferentã fiind de 88.741 lei. Alocația pentru susținerea familiei a fost diminuatã de la plata în proporție de 20%, respectiv 50% pentru un numãr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numãrul total de absente școlare nemotivate, transmise de Inspectoratul Școlar Județean cãtre instituția noastrã, a fost de 1.869”, arată bugetul.ro.