Am ajuns rușinea Europei! România, aproape de colaps. Suntem fără scăpare

România ajunge din nou rușinea Europei. Potrivit ultimelor date publicate, avem cel mai mare decalaj în rândul veniturilor cetățenilor. Este dezastru total în întreaga țară. Este o diferență uluitoare.

Un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung scoate la iveală faptul că în România a fost înregistrat al doilea cel mai mare decalaj al veniturilor dintre cei mai bogaţi 20% dintre oameni şi cei mai săraci 20% dintre locuitori, din şapte ţări membre ale Uniunii Europene, potrivit unui infografic Monitorul Social.

Mai exact, se pare că raportul veniturilor între cei mai bogaţi 20% dintre oameni şi cei mai săraci 20% este în anul curent de 7,1, conform analizei citate, care a utilizat informaţii statistice din baza de date Eurostat.

Totodată, acest document preluat de Agerpres evaluează diferenţele ratelor de inegalitate a veniturilor din România, Bulgaria, Suedia, Germania, Polonia, Spania şi Grecia. Astfel, dintre cele şapte ţări analizate, Bulgaria este ţara cu cea mai mare rată a inegalităţii veniturilor dintre cei mai bogaţi 20% dintre locuitori şi cei mai săraci 20%, cu un indicator de 8,1.