ATENȚIONARE METEO! ANM ÎI AVERTIZEAZĂ PE ROMÂNI: VREMEA SE VA SCHIMBA RADICAL ÎN URMĂTOARELE ORE

Astăzi ploile se vor restrânge şi va ploua slab doar în jumatatea de est a ţării si la munte, transmit meteorologii ANM. 

Astăzi ploile se vor restrânge şi va ploua slab doar în jumatatea de est a ţării si la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud, sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade celsius.

La noapte cerul va fi variabil, iar minimele vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se vor înregistra 3 grade. Izolat se va forma ceaţă.

În Capitală sunt condiţii de ploaie doar în prima parte a zilei. După-amiază cerul devine variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. În weekend vremea se încălzeşte uşor şi vom avea temperaturi maxime de 28 de grade, valori mai ridicate decât normalul perioadei. Minimele nocturne se vor încadra între 10 şi 12 grade, mai scăzute în zona preorăşenească.

Pe litoral vremea rămâne în continuare ploioasă, iar vântul va avea intensificări. Maximele zilei nu vor depăşi 21 de grade. La noapte cerul devine senin, iar temperaturile minime vor fi de 13 grade.

În weekend vremea se încălzeşte şi va ploua slab doar în jumatatea nordică a ţării şi la munte. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.