Incendiu la ATI Piatra-Neamț: 3 dintre pacienții răniți, în stare foarte gravă. Klaus Iohannis, o nouă reacție

Un incendiu devastator a izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, în urma căruia zece persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte sunt în stare gravă, printre care și un medic. Incendiul a fost anunțat sâmbătă, în jurul orei 19.00, după cum a afirmat ofițerul de presă al ISU Neamț, Irina Popa.

Mesajul premierului Orban: „Vinovații vor fi trași la răspundere”

 

 

UPDATE 13.26: Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor îndoliate și a dat asigurări celor răniți că vor primi un tratament adecvat.

„Traversăm o nouă tragedie care îndoliază întreaga Românie. Aș dori, în primul rând, să exprim condoleanțe familiilor îndoliate. De asemenea, sunt cu sufletul alături de cei răniţi şi îmi doresc să se însănătoşească cât mai repede, iar pentru medicul erou, care a dat dovadă de un curaj şi spirit de sacrificiu inegalabil, am un profund respect şi m-am asigurat că va primi cel mai bun tratament posibil pentru afecţiunile sale. Garantez familiilor victimelor întreg sprijinul Guvernului”, a scris premierul pe Facebook.

 

Totodată el a dat asigurări că ancheta demarată va stabili responsabilii pentru tragedie. „Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate”, a mai scris Orban.