Aveți un tupeu incredibil, o nesimțire fără margini

O asistentă medicală din Italia a postat un mesaj usturător la adresa românilor care se întorc în număr uriaș înapoi în țară, din cauza coronavirusului.

Cătălina Nedelcu, asistentă medicală, care luptă cot la cot cu medicii pentru a salva viețile celor infectați cu virusul ucigaș, a postat un mesaj pe pagina ei de Facebook.

„Dragi persoane proaspăt venite din Italia, aveți un tupeu incredibil, o nesimțire fără margini și o ipocrizie cum rar am mai văzut.

Acum o lună pe aproape oricare „român” plecat în Italia îl întrebai ce părere are de România ar fi zis ca „e o țară de …”, „nici vorbă să se mai întoarcă acasă”, „doamne ferește să te îmbolnăvești în România că mori cu zile” și lista poate continua.”, își începe Cătălina mesajul.

Asistenta care laudă sistemul medical românesc

Femeia este foarte deranjată de faptul că unii concetățeni dau dovadă de ipocrizie, în momentul în care se întorc în România și mint la graniță, de frica izolării.

„Nu ați mai contribuit la sistemul de sănătate de ani buni de zile și totuși … în prag de epidemie veniți să vă trateze medici pe care până ieri ii înjurați și denigrați, să stați în spitale pe care le considerați sub nivelul vostru, să îmbolnăviți bătrâni și familii pe care le-ați lăsat în urmă.

Aveți tupeu să vă plângeți de condițiile din carantină. La ce vă așteptați? Știați unde veniți și mai știați și că e carantină.”, mai continuă supărată asistenta medicală.

„Puteați alege să rămâneți în Italia în confortul propriei case dar totuși veniți acasă. Nu e problema că veniți, dar când plecați înapoi nu mai vorbiți urât de țara voastră, povestiți-le italienilor că țara voastră a închis școli, instituții pentru că știa că veniți și a făcut tot posibilul să nu ne îmbolnăvim toți. Spuneți-le italienilor și cum în spitale ați găsit medici pregătiți, asistente și personal medical care lucrează până la epuizare să poată să vă trateze.

Poate e momentul să vă gândiți cum ar fi arătat spitalele și locurile pentru carantină dacă toți cei care vă întoarceți plăteați impozite și lucrați acasă.”, mai adaugă Cătălina în mesajul ei pentru românii inconsștienți.