Bărbatul care și-a primit soția într-un sac și a înmormântat-o cu sicriul închis spune că, la șapte luni de la moartea femeii, nu știe adevărul: „Nu mai avem nicio putere. De ce i-au făcut autopsie dacă credeau că avea COVID!?” (EXCLUSIV)

Ioana Petcuci a murit la doar 41 ani pe 11 aprilie, în ambulanță, în drum spre spitalul din Slatina. La necropsie i-au fost recoltate inclusiv probe pentru coronavirus. Rezultatul a fost negativ. În schimb, femeia a fost înhumată conform procedurii pentru pacienții cu COVID-19,

ulterior, familia aflând din presă că femeia nu era infectată cu coronavirus: „Nici de la spital, nici de la DSP nu ne-a zis nimeni nimic. Ne-a sunat o doamna de la ziarul local. De la ea am aflat că soția mea nu avea COVID”, spune Marinel Petcuci, care după șapte luni de zile așteaptă răspunsuri.

 

 

GÂNDUL.RO a scris în exclusivitate, în luna aprilie, povestea Ioanei Petuci. Între timp, Marinel Petcuci a angajat doi avocați pentru a consulta dosarul aflat acum la Poliția Corabia. Rezultatul probelor histopatologice trimise la IML Craiova nu le-a primit nici până astăzi.

A primit-o în sacul de la morgă

Marinel n-a mai apucat să ajungă la Ioana la Slatina și să-și ia rămas bun. Soția sa a murit, în salvare, în drum spre spital.

Gândul.ro a contactat și Serviciul Județean de Medicină Legală Olt care ne-a comunicat prin doctorul Alin Cătănescu că femeia a decedat la 11.04, însă autopsia a fost efectuată pe 13 aprilie. Probele histopatologice au fost trimise la Institul de Medicină Legală Craiova, iar la București testul pentru Covid-19, iar rezultatul a fost negativ.

„Deocamdată diagnosticul macroscopic, ceea ce a văzut domnul doctor care a făcut autopsia, este cel de pneumonie interstițială. Momentan nu a ajuns confirmarea de la Medicină Legală de la Craiova, pentru examenul histopatologic, adică microscopic. Și nici examenul toxicologic de la București nu a venit. Cam în 90% din cazuri rămâne același diagnostic”, declara medicul legist Alin Cătănescu.