Bebeluș de 7 zile, readus la viață în curtea ISU Bihor, de un medic și un pompier

Sâmbătă, în jurul orei 13.40, pe strada Avram Iancu din municipiul Oradea, la câțiva metri după ieșirea din curtea ISU Bihor, o autospecială a pompierilor a fost blocată de o altă mașină, care a pătruns pe contrasens.

Conducătorul autoturismului și soția acestuia, cetățeni străini, vizibil panicați, au solicitat ajutorul comandatului Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care coborâse din autospecială pentru a afla motivul acestui gest.

În câteva secunde, maiorul Horia Cheregi a realizat că viața sugarului aflat pe bancheta din spate a mașinii, în scaunul auto, era în pericol, acesta aflându-se în stop cardio-respirator.

În acel moment, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forțele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoțească cu autoturismul în curtea unității, unde, în mai puțin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului.

Întrucât echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea nu se afla la unitate, fiind în misiune la un caz medical, sugarul a fost preluat de dr. Juca Dacian, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonier major Pupăză Adrian, pompier militar în cadrul Detașamentului 1 Oradea, i-au acordat nou-născutului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau, reușind în câteva secunde, să-l readucă la viață.

Fetița a fost preluată, plângând, spre marea bucurie a tuturor celor prezenți și în aplauzele pompierilor militari, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.