BLESTEMUL de sub veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva. Ce patesti daca faci mancare

Moaştele Cuvioasei se află la Catedrala Mitropolitană din Iaşi în preajma acestei zile având loc unul din cele mai mari pelerinaje ortodoxe din ţara noastră, la care participă închinătorii din toate colţurile ţării.

Actualizare: pe 14 octombrie 2019 Sfânta Parascheva este sărbătorită și în acest an. Sute de mii de credincioși se află în ultima zi de doliu la Iași

Considerată una dintre cele mai populare sfinte din tradiţia creştin-ortodoxă, Parascheva, celebrată în fiecare an pe 14 octombrie, este mare făcătoare de minuni. De aceea, pe 14 octombrie este interzis să calci, să cosi, să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie, dacă vrei să eviţi durerile de cap şi cele oculare.

Mii de oameni merg în fiecare an să se închine la racla Sfintei Parascheva, însă puţini ştiu despre blestemul de sub veşmintele care acoperă moaştele.

Mai exact, moaștele sunt acoperite de un veșmânt ce datează din anul 1641 și pe care este pus un sigiliu, unde este menționat blestemul domnitorului Vasile Lupu și al Mitropolitului Varlaam:

„Blestemat să fie cel care va împrăștia vreodată Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva”.

Sfânta Parascheva s-a născut în Epivat, Tracia răsăriteană, nu departe de Constantinopol, într-o familie de neam bun şi cu credinţă în Dumnezeu.

Nu uita sa distribui acest articol si prietenilor tai!