Bugetul „abia mai respiră”

Pensiile sunt prioritare pentru Guvernul Orban, conform unei declarații făcute de premier la România TV.

Acesta a fost întrebat în contextul în care statul asigură somajul tehnic pentru peste 1 milion de români, bugerul „abia mai respiră”.

Ludovic Orban anunț despre pensii

„Suntem intr-o analiza, am solicitat INS sa prezinte o analiza pe luna martie privitor la impactul epidemiei asupra economiei. De asemenea comisia de strategie si prognoza lucreaza pentru a fundamenta prognoza.

Ne pregatim de o rectificare pe bugetul de stat pentru a incerca sa alocam resursele in functie de evaluare si prognoza pentru a adopta masurile cele mai potrivite.

Prioritar este plata pensiilor, salariilor si alte ajutoare pentru a nu lasa persoanele vulnerabile sub riscul de a nu primi aceste venituri.

A doua prioritate este asigurarea tuturor resurselor in lupta contra Covid-19 si avem prioritatea sustinerii programelor de investitii, atat in infrastructura de transport cat si in infrastructura medicala de exemplu.

Trebuie alocate resurse pentru companiile si angajatii care sunt afectati de epidemiei si trebuie pregatite resurse pentru repornirea economiei”, a clarificat Ludovic Orban.