CÂȚI LEI A PRIMIT BACȘIȘ O CHELNERIȚĂ DIN CENTRUL VECHI PENTRU O NOTĂ DE 20 DE LEI: ”ȘI EU CE TREBUIE SĂ FAC DE BANII ĂȘTIA?”

Am redeschis rubrica fară perdea, despre sex, ce răspunde tuturor dilemelor cititorilor CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România. Psihologul Jacqueline stă, din nou, de vorbă cu cititorii fideli și oferă sfaturi în legătură cu cele mai intime probleme, găsind rezolvare pentru fiecare în parte. 

Ma numesc Mariana, am 27 de ani și am o mare problemă. Lucrez de trei ani ca și chelneriță într-un bar din Centrul Vechi din București. Am un client fidel, un pensionar care tot timpul mi-a vorbit foarte frumos. Dar să vezi ce s-a întâmplat într-o seară.
A băut două beri la 0.33 și, când i-am adus nota de plată, care era 20 de lei, mi-a lăsat o bacnotă de 500 de lei. Adică, de 5 milioane. I-am adus restul, 480 de lei, și mi-a zis că toți sunt ai mei.
Nu mi-a venit să cred. L-am întrebat: Și eu ce trebuie să fac de banii ăștia?! Și mi-a răspuns: Lasă că te revanșezi tu. Sincer, mi-e și frică. Sunt femeie măritată, am un copil. Mi-e frică să nu aștepte altceva de la mine. Așa e, m-am purtat bine cu el, am și flirtat, dar așa fac cu toată lumea, că doar sunt chelneriță și așa mi s-a zis că e bine, ca să obțin bacșișuri cât mai mari. Mi-e și frică să mai vin la muncă, sincer. Ce mă sfătuiești să fac?!”

Draga mea Mariana,

De obicei femeile simt atunci când un bărbat le simpatizează ca să spun așa… Doar că atracția aceasta a unui bărbat față de o femeie este o sabie cu mai multe tăișuri după părerea mea. Mi-ai spus că domnul respectiv este clientul tău de foarte mult timp. Mă gândesc că ai discutat cu el și că poate ai început să îți dai seama de unele lucruri. Mai exact de cum vorbește cu tine, cum se uită la tine sau cum se poartă cu tine.  

Iar în acest caz există două posibilități: este posibil să fie atent cu tine pentru că îl servești frumos, îi zâmbești pentru că este normal, iar el apreciază acest lucru sau mai există și a doua posibilitate să înțeleagă acest “flirt” de care îmi povesteai într-un mod greșit. Însă, dacă simți că întrece măsura, nu contează în ce mod face acest lucru, trebuie să fii categorică și să îi spui că nu este deloc normal ce face, pe scurt să pui piciorul în prag.

Dacă tu o să lași lucrurile la voia întâmplării se poate ajunge într-un punct în care tu să nu mai poți controla situația. Poate că tu l-ai înțeles pe el greșit și ți-e teamă să nu se întâmple ceva, însă dacă ți-ai pus un semn de întrebare fii mai atentă de acum și o să rezolvi această problemă. Plus că nu o să fie singurul bărbat care o să facă anumite gesturi față de tine… trebuie să fii mereu atentă să nu degenereze lucrurile, iar tu să nu fii prea drăguță și amabilă cu ei.  

Sper că am reușit să te ajut!