Ce s-a găsit în sicriul lui Nicolae Ceaușescu, la deshumarea dictatorului. Detaliul care a șocat pe toată lumea

În urmă cu aproape 10 ani, a avut loc un moment istoric la nivel mondial. Motivate de speculațiile conform cărora Nicolae și Elena Ceaușescu nu se află în sicriele în care se presupune că au fost îngropați, rudele celor doi au fost de acord să aibă loc deshumarea cadavrelor. S-au prelevat probe ADN și, astfel, s-a pus capăt lungului șir de speculații.

Evenimentul unic a avut loc în 2010, la cimitirul Ghencea Civil, acolo unde se odihnește ultimul dictator al României, alături de soția lui. În ziua dezgropării, a fost forfotă încă de dimineață. Paznicii au împânzit întregul cimitir, încercând să se asigure că niciun curios nu va avea acces. Nu au reușit, în mediul public ajungând fotografii uluitoare cu conținutul sicriului lui Ceaușescu.

Ce s-a găsit în sicriul lui Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a fost primul dezgropat. În imagini, se pot observa mai multe detalii interesante. Scheletul lui Ceaușescu se odihnește pe un pat de rumeguș, îmbrăcat cu același palton în care a fost omorât. Se văd chiar urmele lăsate de gloanțe. Un alt detaliu incredibil îl reprezintă capul, acolo unde încă se poate vedea păr.

A urmat mormântul Elenei Ceaușescu, iar trei ore mai târziu, specialiștii au plecat de la cimitir, cu probele ADN pe care le-au dus în mare siguranță să fie analizate. Câteva luni mai târziu, specialiștii de la INML, care au efectuat expertize prin comparația cu probele obținute de la fratele dictatorului, au confirmat că Elena și Nicolae Ceaușescu sunt îngropați la Ghencea.