Ce ştie Orban despre Covid-19? Premierul a scăpat porumbelul! Sunt informaţii grele

Premierul României, Ludovic Orban, a participat joi la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii, prilej folosit pentru a le transmite celor prezenţi că nu a inventat el Covid-19.

Chiar la începutul intervenţiei sale, liderul Guvernului României a transmis că teribila boală infecţioasă care a lovit planeta „s-a născut în alte ţări”.
Altfel, prim-ministrul României a încercat să-i încurajeze pe cei care au afaceri în domeniul HoReCa, spunându-le că se încearcă găsirea unor soluţii.

Astfel, principalul mesaj al lui Orban a fost că guvernul caută în continuare soluții pentru a sprijini industria ospitalității, printre cele mai afectate de pandemie.
Lista cu măsurile luate de guvernanţi
„Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dumneavoastră, dar să ştiţi că nu am inventat eu Covid-19…

S-a născut în alte ţări şi efectele, din păcate, au fost extrem de negative asupra industriei ospitalităţii.
Noi am încercat să gândim anumite forme de sprijin, anularea impozitului specific, şomajul tehnic, 41,5% indemnizaţia pentru reluarea activităţii…

De la 1 septembrie a intrat în funcţiune programul flexibil de muncă, kurzarbeit, care e prima oară aplicat în România, evident trebuie să urmărim modul în care funcţionează.

Am adoptat acte normative care să permită autorităţilor locale să reducă impozitul pe clădire, până la 50%, şi chiar să anuleze taxa pe clădire sau taxa de ocupare a domeniului public”, a spus Ludovic Orban.