Cea mai tristă aniversare pentru Ștefan Bănică! Împlinește 52 de ani în ziua în care e înmormântată Tamara Buciuceanu Botez!

Ștefan Bănică jr împlinește 52 de ani astăzi, 18 octombrie, însă pentru prima oară în viața lui nu-i arde de petrecere. Soarta a făcut ca tot azi să fie înmormântată Tamara Buciuceanu Botez, pe care el a îndrăgit-o nespus. Marea actriță s-a stins marți, 15 octombrie, la 90 de ani, la Spitalul Elias.

Ștefan Bănică a devenit cunoscut datorită filmului-cult ”Liceenii”, în care Tamara Buciuceanu Botez i-a dat viață profesoarei Isoscel. Acea peliculă, îndrăgită de generații, a marcat începutul unei prietenii sincere, calde între junior și îndrăgita actriță, căreia atât Ștefan, cât și ceilalți tineri din distribuție, Oana Sârbu sau Adrian Păduraru, au ajuns să-i spună, cu mult drag, tanti Tama.

Vestea morții Tamarei Buciuceanu Botez a căzut ca un trăsnet asupra lui Ștefan Bănică, aflat în ziua tragediei la Iași, pentru un concert.

Imediat, artistul și-a revizuit programul și a făcut în așa fel încât joi, 17 octombrie, când marea actriță a fost depusă la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, să fie în București. Foarte abătut, departe de felul său de-a fi, Ștefan s-a numărat printre oamenii de teatru care i-au adus un ultim omagiu Tamarei Buciuceanu Botez.