Copil de 7 ani, mort la spitalul din Paşcani.Tatăl său acuză: Defibrilatorul, cărat de asistente cinci etaje. Reacţia DSP Iaşi / Medicul care a tratat pacientul: A ajuns târziu

Un copil de 7 ani diagnosticat cu varicelă a murit în spitalul din Paşcani. Tatăl său acuză că, deşi în stare gravă, ambulanţa nu s-a grăbit, iar ajuns la spital, copilul a fost dus într-o sală „fără aparate” şi defibrilatorul a fost cărat 5 etaje.

 

Tatăl copilului de 7 ani povesteşte că băiatul a fost diagnosticat, de medicul de familie cu varicelă. După trei zile de tratament, luni, copilul a început să se simtă rău. În mai puţin de o oră, susţine tată său, starea lui s-a înrăutăţit brusc. Atunci au decis să cheme ambulanţa.

 

„Luni i s-a făcut rău, a vomitat după ce a mâncat. (…) În decurs de maximum o oră, de când a început să se învineţească în zona bubiţelor, s-a învineţit la faţă, pe buze, am chemat ambulanţa în urgenţă, disperaţi, de la Iaşi.

 

Cine a transmis Paşcaniului, a transmis ca nefiind urgenţă, a fost doar o varicelă, ambulanţa deplasându-se pe o disţanţă de un kilometru, până la noi, în 17 minute, cu girofarurile stinse şi oprind la semafor la culoarea roşie, că aşa li s-a transmis de la Iaşi, că nu e urgenţă.

Înregistrarea poate dovedi cât de disperaţi eram la telefon”, a declarat Adrian Popoaia, tatăl băiatului.
Potrivit acestuia, când au ajuns la spital, copilul nu a fost tratat în Compartimentul de primiri urgenţe, ci dus în secţia de Pediatrie, la etajul 5 al unităţii medicale.