Crime in serie la Iasi. 17 persoane au fost ucise de o substanta toxica. Cum proceda „banda”

Trei cetateni de origine araba sunt acuzati de omor calificat, dupa ce au provocat moartea a 17 persoane. Acestia au pus in vanzare alcool sanitar contrafacut.

Ali Dawoud, in varsta de 65 de ani, zis si „Zaher”, cetatean iordanian, impreuna cu fiul sau Satar Dawoud si Fuad Ahmmed, in varsta de 57 de ani, au fost deferiti justitiei de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi la capatul unei anchete stufoase, care a durat cateva luni, scrie Adevarul.

 

Arabii sunt acuzati de omor calificat, dar si de infractiuni de contrafacere si inselaciune. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca inchisoarea pe viata. Totodata, zeci de persoane, rude ale celor 17 victime identificate in dosar, s-au constituit parti civile in acest dosar si vor solicita instantei sa oblige acuzatii sa le plateasca daune morale si materiale.

 

In perioada in care Romania abia intrase in starea de urgenta si crescuse foarte mult necesarul de materiale dezinfectante, cei trei inculpati au contrafacut alcool sanitar, l-au imbuteliat sub numele „Sante Med” si au scris pe eticheta ca este spirt medicinal. In realitate, in loc de alcool etilic, indivizii au folosit la prepararea pridusului ucigas alcool metilic, care este toxic pentru organism.

Cum au fost prinsi

Anchetatorii au intrat pe fir in acest caz pe 16 aprilie, atunci cand un cetatean din Bratesti, comuna Stolniceni Prajescu, a anuntat ca un vecin de-al sau, Grigore Ermalai, a fost gasit mort in locuinta sa.

Cu o zi inainte, pe 15 aprilie, la nivelul Politiei din localitate fusesera inregistrate alte doua morti suspecte, ale Anei Lulea si Varvarei Onofrei. Cazuri similare au inceput sa ajunga la urechile anchetatorilor si in zilele urmatoare.