De saptamana viitoare lucrurile se complica

Managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala, profesorul Adrian

Streinu-Cercel, a atentionat joi, intr-o interventie live pe Facebook, ca de saptamana

viitoare lucrurile se vor complica in ce priveste cazurile de coronavirus, pentru ca vom vorbi de o transmitere comunitara.

In prezent, Romania este in faza de transmitere local-comunitara a coronavirusului SARS-CoV-2.

„Deocamdata vorbim de o transmitere local – comunitara. Peste o saptamana vorbim de transmitere comunitara si lucrurile se vor schimba radical”, a declarat profesorul Streinu-Cercel, potrivit antena3.ro.

Adrian Streinu-Cercel a anuntat, joi, ca e nevoie de testarea a 10.514 persoane din Bucuresti, ca o masura de preventie a raspandirii infectiilor cu coronavirus.

„Vorbim de un esantion de 10.514, alocat la doua milioane de locuitori ai Bucurestiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt intr-o dinamica alerta si, probabil, maine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica doua tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea cate persoane au trecut prin infectie, si inca un test, care sa ne spuna prezenta virusului in circulatie.

Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primariile trebuie sa spele strazile continuu. Unde este curatenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulatie a virusului si zonele in care este necesara interventia”, a spus medicul.

Potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, o echipa va face in zilele urmatoare esantionarea populatiei si se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testati