S-a stins unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei. A fost discipolul lui Arsenie Boca

S-a stins Parintele Ghelasie. Acesta era staret al Manastirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” si avea 58 de ani. Preotul a fost ucenicul parintelui Arsenie Boca.

Parintele Ghelasiea fost depistat cu coronavirus, iar starea sa de sanatate s-a degradat foarte repede. Parintele fusese internat la Spitalul din Targu Mures.

 

Mii de credinciosi deplang moartea unuia dintre cei mai iubiti duhovnici.

Parintele Staret Ghelasie Tepes a fost harazit cu darul de a readuce, duminica de duminica, in fata credinciosilor veniti din toate colturile

 

tarii la Sfintele Liturghii tinute la Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie din Sighisoara, chipuri de demult, sfinti mutati in sinaxare.

A pus bazele manastirii de la Sighisoara

Parintele Ghelasie s-a nascut la 27 mai, 1962, la Magherus, comuna Nades (Mures), ca cel de-al saselea din cei opt copii ai unei familii

 

cu mare credinta de Dumnezeu. Parintele Ghelasie a intrat in monahism la manastirea Sambata de Sus. A urmat cursurile Facultatii de Teologie de la Sibiu.

Parintele Ghelasie Tepes, impreuna cu alti patru calugari (ieromonahul Emanuel, rasoforul Ioil, rasoforul Irineu si fratele Simion),

a pus bazele manastirii din Sighisoara in anul 1998, cand a inceput ridicarea chiliilor, finalizand manastirea in anul 2005, cand a fost hirotesit arhimandrit si a primit Crucea Patriarhala (cea mai inalta distinctie acordata in Patriarhia Romana).