Doliu uriaș în România! A murit un mare român! Klaus Iohannis îl decorase în 2019

Doliu uriaș în România. Armata Română pierde un general important care a încetat din viață la vârsta de 50 de ani. Președintele Klaus Iohannis îl decorase în 2019. Vestea a fost dată chiar de ministrul Apărării.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis sâmbătă seară că a murit generalului de brigadă cu o stea Ionică-Cătălin Ticulescu, decorat de Klaus Iohannis în 2019.

„Am aflat cu mare tristețe despre trecerea către cele veșnice a generalului de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu. Un om căruia i se putea citi bunătatea în privire, un om cu un caracter unic, un militar deosebit, un camarad de nădejde. Cătălin a plecat dintre noi mult prea devreme!

Un ofițer foarte bine pregătit, cu experiența misiunilor în teatrele de operații, generalul Ticulescu a absolvit Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forțelor Terestre ale SUA, al Facultății de Comandă şi Stat major, avea o diplomă de master în Securitate şi Apărare Națională, UNAp, absolvent al Cursului de infanterie pentru ofițeri de infanterie marină ai SUA, precum și multe alte cursuri de pregătire de specialitate.
Sunt alături de familia îndoliată, căreia îi transmit sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Ministrul Apărării.