Doliu în lumea presei. A murit unul dintre eroii nerecunocuţi. Este o mare pierdere uriașă

Baron Wolman este considerat a fi unul dintre „eroii nerecunocuţi” din prima etapă a publicaţiei Rolling Stone, pentru că a ajutat la crearea unui „stil vizual al revistei şi a pus bazele succesorilor săi”.

Baron Wolman, primul fotograf al legendarei reviste Rolling Stone, care a surprins momente importante din istoria rockului în instantanee de neuitat cu Jimi Hendrix şi Grace Slick, a murit luni, la 83 de ani, după o lungă luptă cu scleroza laterală amiotrofică (SLA), a confirmat miercuri publicaţia locală NPR, citată de EFE.

 

Wolman a început să lucreze ca fotoreporter în San Francisco în anii 1960, la puţin timp după ce împlinise 30 de ani şi după ce petrecuse o perioadă de timp la Berlin, unde a documentat ridicarea Zidului Berlinului.

”Unul dintre eroii nerecunocuţi”

Iubitor al muzicii, el a devenit în 1967 primul fotograf al revistei Rolling Stone, unde a lucrat până în 1970, perioadă în care a fost autorul tuturor imaginilor apărute în revista de cultură rock.

Iniţial, Wolman a lucrat în mod gratuit în schimbul păstrării dreptului de autor asupra fotografiilor, beneficiu pe care l-a valorificat mai târziu.

În introducerea autobiografiei sale, Jann Wenner, fondatorul publicaţiei Rolling Stone, l-a descris pe Wolman ca pe unul dintre „eroii nerecunocuţi” din prima etapă a publicaţiei pentru că a ajutat la crearea unui „stil vizual al revistei şi a pus bazele succesorilor săi”.