Dulceața de ardei iute, rețeta perfectă. E foarte simplă, sunt doar câteva lucruri de știut

Un sos extraordinar, pe care mulți îl apreciază este cel de dulceață din ardei iuți. Deși nu toată lumea preferă mâncarea picantă, gustul iute-dulceag al acestui sos este ideal pentru a fi îmbinat cu o sumedenie de preparate. Află cum poți face și tu o dulceață de ardei iute, după o rețetă simplă.

Rețeta simplă pentru dulceața de ardei iute

Atât de savuros, sosul de ardei iute poate fi realizat destul de simplu.

Ingrediente:

1 kg ardei iuţi, de toate culorile
0,5 kg ardei kapia mici, iuţi
3 linguri de ghimbir tocat julienne
1 kg zahăr
1 l oţet alb de 9°
Mod de preparare:

În primul rând, ardeii se spală și se usucă. Apoi, aceștia se curăță de semințe, nervuri și cotoare și se toacă mărunt, la cuțit. Bucățelele rezultate se pun într-un castron. Ulterior, ghimbirul se toacă julienne și se adaugă peste ardeii tocați în prealabil.

În al doilea rând, se folosește o cratiță de inox, de aproximativ 4-5 litri, în care se va pregăti siropul. Pentru acesta vom folosi un kilogram de zahăr și un litru de oțet, pe care le lăsăm la fiert timp de 20-25 de minute. Când acestea au fiert, adăugăm ardeiul tocat și ghimbirul, pe care îi amestecăm cu o lingură inoxidabilă. După ce a dat în clocot de câteva ori, oprim focul și acoperim cratița. Ea va sta la odihnit timp de 2-3 ore. În tot acest timp va avea loc un proces denumit plasmoliză. După cele trei ore, pornim aragazul și fierbem dulceața la foc mic, până când aceasta se încheagă. În mod normal, dulceața se va lega în 40-50 de minute.

La final, oprim focul și lăsăm dulceața de ardei iuți la răcit. Ulterior, o vom pune în burcane, curățate înainte. Cu capacele puse și sigilate, dulceața va fi depozitată într-un loc răcoros, întunecos și uscat.

Sursă – adevarul.ro