DUPĂ MIHAI CONSTANTINESCU ȘI LEO IORGA, UN ALT NUME MARE DIN ROMÂNIA NE-A PĂRĂSIT: “A PLECAT DINTRE NOI”

După Mihai Constantinescu și Leo Iorga, un alt nume mare din România ne-a părăsit. Astfel, în prezent, este doliu atât în lumea muzicii, cât și a sportului românesc. Rudele, prietenii și cei alături de care a muncit fostul sportiv i-au transmis câte un gând emoționant în public, au spus o rugăciune și au aprins o lumânare în memoria lui.

După Mihai Constantinescu și Leo Iorga, Liviu Paraschiv ne-a părăsit

Liviu Paraschiv, unul dintre cei mai bine cotați antrenori români de handbal din ultimii 30 de ani, a încetat din viață după o luptă cumplită cu o boală delicată. Fostul sportiv avea 72 de ani și, de-a lungul carierei sale, s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, printre care se numără o intervenţie chirurgicală foarte delicată, suferită pe cord. Decesul a survenit ieri și, la scurt timp după aflarea veștii, paginile de socializare s-au umplut de postări făcute în memoria lui.

“A plecat dintre noi profesorul Liviu Paraschiv, unul dintre cei mai valoroși antrenori pe care i-a avut handbalul românesc. A fost antrenorul echipei noastre din octombrie 2012 până în aprilie 2015. A promovat, în premieră, Slobozia pe prima scenă și a avut o contribuție însemnată în menținerea ei la acest nivel. A fost un profesionist desăvârșit, un suflet mare dedicat în totalitate handbalului. A avut o contribuție determinantă la ascensiunea handbalului slobozean al cărui suporter a rămas până în ultima clipă… Drum lin către Lumină, domn’ Profesor!”, au scris oficialii de la clubul HCM Slobozia pe pagina de Facebook.

Liviu Paraschiv și-a încheiat cariera de antrenor la HCM Slobozia, în urmă cu patru ani. El activat peste 30 de ani ca tehnician în handbalul românesc, antrenând printre altele echipele: Remin Deva, Oltchim Rm. Vâlcea, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oțelul Galați, HCM Slobozia și Rulmentul Brașov.

“Zi trista pentru handbal! Drum lin catre cer, Liviu Paraschiv! Ne vom aduce cu drag aminte de tine, pentru ca, după 35 de ani de cariera, vei ramane parte importanta din istoria unor cluburi de referinta in handbalul brasovean si nu numai.Condoleante familiei indoliate!”, a postat CSM Corona Brasov pe reţeaua de socializare.

Liviu Paraschiv s-a născut  în anul 1947în Brașov. Debutul carierei sale a avut loc la Tractorul Brașov, în anul 1980. După mai bine de două decenii, acesta a trecut la Minaur. În ceea ce priveşte sectorul masculin, a pregătit Fibrex Piatra Neamț. El a fost antrenor timp de 35 de ani în handabalul românesc.