E cea mai șocantă crimă pasională din România! Doctorița din Ploiești a tranșat-o de vie pe nevasta amantului ei

Doctorița Roxana Călin, 35 de ani, este autoarea celei mai pasionale crime din România.

A ucis-o pe soția amantului ei, apoi a tăiat-o în bucăți și a împrăștiat-o prin tot municipiul Ploiești.

Totul a început în vara anului 1994. Iuliana a mers în locuința amantei soțului ei din Ploieşti pentru o serie de analize medicale.

Roxana i-a administrat cu flacon cu efect anestezic, scrie antena3.ro.

La scurt timp, Iuliana a devenit inconștientă.

Amanta a târât-o în baie, a dezbrăcat-o și cu un cuțit de vânătoare i-a secționat artera carotidă și vena jugulară provocându-i pe loc moartea.

Apoi, a tăiat-o în bucăți pe care le-a pus în mai multe colete, iar în zilele de 16 și 17 iunie le-a împrăștiat prin mai multe locuri din Ploiești.

Un colet, în care se aflau ficatul, plămânii și inima, a fost uitat în congelator.

 

La 16 iunie 1994, în jurul orei 12.00, la Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a primit o sesizare despre faptul că în staţia CFR – Ploieşti-Sud, într-un pasaj de trecere pe sub liniile de cale ferată au fost găsite gambele unei persoane de sex feminin. În seara aceleiaşi zile, la ora 21.15, Bogdan a sesizat organele de poliţie despre dispariţia soţiei sale, precum semnalmentele acesteia, vestimentaţia şi că, dimineaţa, când a plecat de acasă i-a spus că urma să se întâlnească cu prietena ei Roxana.

Pe baza coroborării datelor rezultate din cele două sesizări, cercetările au fost orientate spre persoana medicului Roxana şi aceasta, la primul interogatoriu – în ziua de 18 iunie 1994 – a recunoscut săvârşirea faptelor, iar ulterior a condus în teren şi a indicat locurile în care a abandonat segmente ale cadavrului victimei.

Din diversele locuri unde au fost transportate şi abandonate, fragmentele de cadavru (cu excepţia coapselor) au fost găsite şi ridicate”, notează Traian Tandin în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali români

Se cunoșteau din 1986

 

Roxana Călin era un medic recunoscut în Ploiești, la fel și soțul ei, care lucra însă în București, la spitalul Elias. Cei doi erau prieteni de familie cu Iuliana şi Bogdan Ţinteanu încă din 1986. Doar că în luna mai a anului 1993, Roxana şi Bogdan încep să aibă o legătură amoroasă.

 

„În discuţiile pe care le-au avut soţii, ambii au negat că ar întreţine o asemenea relaţie, dar au recunoscut o afecţiune sentimentală reciprocă. În urma acestei situaţii ambii au avut raporturi tensionate cu soţii lor, dar nu au divorţat şi în cercul de prieteni s-au manifestat ca având o viaţă de familie normală. În prezenţa prietenilor, relaţiile dintre Roxana şi Iuliana erau aparent bune, însă atunci când nu se aflau alte persoane de faţă, aceasta o ironiza şi o apostrofa pe Roxana avertizând-o în acelaşi timp să nu contribuie la destrămarea familiei sale. Fiind stăpânită de un sentiment de culpabilitate, Roxana nu a ripostat, însă, sub aparenţa menţinerii raporturilor dintre cele două familii, a continuat să se întâlnească pe ascuns cu Bogdan şi să întreţină cu acesta relaţii intime”, mai scrie Traian Tandin în aceeași lucrare.

 

Reconstituirea traseului din ziua crimei

 

„În ziua de 16 iunie, pe la ora 15:40, Poliția din Ploiești a fost înștiințată că sub pasajul pietonal din Gara de Sud a fost găsită o pungă de plastic, cu două gambe secționate de la genunchi. Faptul că erau depilate și aveau pedichiură indicau că victima este o femeie. După doar câteva ore, soțul o caută pe victimă la morgă și spitale. Abia apoi la Poliție. În cursul serii, la Poliție s-a primit o sesizare din partea arhitectului Țintenu. Soția sa, care de obicei nu lipsea de acasă și nu întârzia, nu își făcuse apariția de dimineață. Plecase în jurul orei 9 să facă niște analize medicale. Îngrijorat, soțul o căutase pe la spitale, morgă, apoi la Poliție. A fost invitat să dea declarații. A adus cu sine niște fotografii și și-a înregistrat plângerea  în prezența procurorului. Apoi, confruntat cu coletul macabru a recunoscut îngrozit picioarele soției sale. Între timp, s-a mai descoperit un colet. O mână din care fusese îndepărtată cu îndemânare zona musculară de la încheietură. S-a făcut imediat legătura cu faptul că Iuliana Tințeanu avusese întâlnire de dimineață cu o prietenă de familie, doctorița Roxana Călin, pentru a îi cere ajutorul să facă niște analize medicale”, scrie Tandin.