Este doliu uriaş în România! Un medic extrem de respectat a încetat din viață

Este tragedie de proporții în România! COVID a mai ucis supercunoscut medic. Acesta provenea dintr-o reputată familie de doctori.

Tragedie de proporții în România! COVID a mai ucis supercunoscut medic. Este vorba de dr. Gențiana Berteșteanu. Fost medic dermatolog la Spitalul Județean de Urgență Slatina, de unde se pensionase în urmă cu doar câțiva ani, Gențiana Berteșteanu a fost soția medicului orelist Alexandru Berteșteanu, părinții medicului orelist Șerban Berteșteanu, șeful secției ORL de la Spitalul Colțea din București.

 

 

Gențiana Berteșteanu era fiica unor reputați farmaciști slătineni și a făcut parte din garda veche a profesioniștilor din Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Acesta este încă un caz care zguduie România, după decesul șefei Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Fetești. Medicul Mioara Neagu a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. În vârstă de 48 de ani, aceasta nu avea alte boli. Ea a ajuns la Spitalul Colentina din Capitală în urmă cu aproximativ două săptămâni. Starea femeii la acel moment nu era una foarte bună. Ea a fost transferată la Terapie Intensivă, dar starea de sănătate i s-a degradat foarte repede, astfel că până la urma s-a ajuns la deces.

Familia este devastată de această veste, mai ales că nu se știa să aibă și alte boli, motiv pentru care soțul a cerut o experiză la Institutul Național de Medicină Legală.

În România, de când a început epidemia și până în prezent au murit 12 medici, iar peste 5.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.
Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum câte persoane au fot descoperite infectate în ultimele 24 de ore. Și cifra celor care și-au pierdut viața este extrem de mare. Sunt decese COVID-19 pe bandă rulantă.

De asemenea, sunt probleme mari și la Terapie Intensivă, acolo unde medicii nu mai fac față. Pacienții în stare gravă sunt din ce în ce mai mulți.