Femeia care s-a dat drept psiholog vreme de 20 de ani într-un spital din Târgoviște a fost reținută penru 24 de ore

Femeia care s-a dat drept psiholog 20 de ani a fost reținută pentru 24 de ore în urma audierilor, recunoscându-și fapta.

 

Nu oriunde, ci în cel mai mare spital din județul Dâmbovița, pe baza unei diplome și a unui atestat falsificate. Polițiștii au făcut percheziții la domiciliul său și au condus-o la audieri.

Sorinela Paraschiv s-a angajat ca psiholog la Spitalul Municipal Târgoviște în 1999. S-ar fi folosit de o diplomă de licență falsificată, spun anchetatorii.

 

Era soție de polițist, la vremea aceea. Între timp a divorțat. În anul 2011, Spitalul Municipal a fost anexat celui județean. Sute de angajați, printre care și falsul psiholog, au fost preluați. Sorinela Paraschiv a continuat să lucreze, conștiincios, fără ca nimeni să bănuiască înșelăciunea.

Claudiu Dumitrescu, mangerul SJU Târgovişte: „Au apărut niște suspiciuni în interiorul instituției, motiv pentru care am demarat o anchetă internă, iar respectiva persoană, fosta noastră angajată, și-a prezentat demisia, nerăspunzând cercetării interne.”

 

În baza unui atestat de liberă practică falsificat, spun anchetatorii, Sorinela Paraschiv a ajuns inclusiv să facă parte din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică, constituite la nivelul spitalului. Superiorii spun că își făcea bine treaba.

La capitolul prejudicii, polițiștii au trecut deocamdată doar salariul încasat de suspectă, în perioada 2011-2019. Sunt aproximativ 368.000 de lei.

Suspecta nu figurează însă nici măcar în rândul Colegiului Medicilor și și-ar fi falsificat inclusiv atestatul de liberă practică, reușind să intre în acele comisii de specialitate de expertiză psihiatrică ale spitalului.

Într-o perioadă din anii pe care i-a lucrat la Spitalul din Târgoviște ar fi strâns din salariile și din sporurile primite ca membru al acelor comisii de specialitate peste 300.000 de lei.