Fuego: „Am curajul să spun lucrurilor pe nume” Citeşte întreaga ştire: Fuego: „Am curajul să spun lucrurilor pe nume”

Că Paul Surugiu e un artist curajos, care a avut întotdeauna mesaje puternice, știm deja, dar ceea ce a făcut săptămâna trecută, prin România, e mai mult decât un act de bravură, e o dovadă a faptului că-i pasă și că vrea ca arta să fie cea care păstrează unitatea țării, așezându-i valorile la loc de cinste, de la limba română la dragostea de țară și de locurile natale.

Da, Fuego promovează România în ultimul său spectacol, în care poate fi admirat și ca actor, el fiind de altfel și absolvent a Facultății de Teatru!

O Românie mare pe care o iubește și în care, după spusele lui, încă mai crede! Spectacolul TESTAMENT este o lecție de patriotism, o replică a emoției și a arătat românilor că nu-i deloc o rușine să fii patriot și să iubești arta și poezia!

Întreg conceptul, poeziile și textele cântecelor aparțin marelui poet Grigore Vieru, cel care l-a considerat pe Paul Surugiu ca un fiu, colaborarea cu dânsul fiindu-i cea mai dragă, în ultimii ani ai vieții, după cea cu Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Iată ce spune Fuego cu privire la periplul său artistic, la România mare și la curajul de spune lucrurilor pe nume, cu orice risc.

„ Da! Îmi place să spun lucrurilor pe nume. Am curajul acesta, mai ales atunci când vine vorba de România. Eu cred în actul meu artistic și în puterea oamenilor de a alege valoarea!

Cu TESTAMENT vorbesc la propriu despre dragostea de țară, despre mândria de a cânta în limba proprie și nu, n-am luat-o razna, cum ar zice unii! Aduc muzica și poezia mai aproape de oameni și le ofer o alternativă – una pe care se pare că o iubesc pentru că am fost onorat să am săli pline și le mulțumesc oamenilor pentru asta!”