Iată cum scazi febra în doar câteva minute, fără medicamente, nici doctorii nu iti spun asta !

Aproape in fiecare an, la sfarsitul toamnei numarul cazurilor de raceala si gripa explodeaza.

Desi pentru unii par banale aceste boli nu trebuie ignorate, iar daca febra isi face aparitia deja inseamna ca organismul duce o lupta grea cu microbii.

Exista insa un „truc” simplu si eficient, 100% natural, prin intermediul caruia puteti scapa de aceasta stare nedorita. Merge atat la adulti, cat si la copii si bebelusi.

Tot ce trebuie sa faceti este sa spalati un cartof, sa il curatati, sa il radeti dupa care sa il bagati in sosetele pe care le veti incalta pe timpul noptii. Dupa doar cateva minute veti observa ca febra incepe sa scada. Pana in dimineata urmatoare veti constata ca temperatura corpului a ajuns la normal.

FEBRA

Febra numită şi pirexie se defineşte ca o creştere a temperaturii interne peste valoarea nomală a organismului (de obicei, 37°C) (temperatură rectală mai mare decât 38°C, temperatura orală mai mare de 37,5°C, temperatură axilară peste 37,2°C, iar cea auriculară peste 37,2°C ).

În general febra arată existenţa unui proces anormal în corp. Efortul fizic, temperatura ridicată a mediului ambiant şi vaccinările obişnuite ale copiilor pot duce de asemenea la creşterea temperaturii corpului.

Febra nu este o boală, ci, mai degrabă, este un simptom sau un indicator al unei tulburări apărute în organism. Febra nu poate indica ce afecţiune o produce.

Ea poate apărea în cursul unei infecţii bacteriene sau virale, ca reacţie la o alergie la alimente sau medicamente sau poate apărea ca o supraîncălzire în cazul expunerii la soare sau prin joacă.

Când copilul are febră se poate trata astfel:

• Medicamente antitermice; Îmbrăcarea copilului cu haine subţiri; Încurajarea consumului de lichide; Se face o baie călduţă; copilul nu trebuie să tremure din cauza temperaturii prea scăzute a apei deoarece acest lucru poate duce la creşterea temperaturii;

• Se pun comprese reci pe zonele unde circulaţia sângelui este superficială, de exemplu frunte, încheieturi şi regiunea inghinală. Nu se folosesc comprese cu alcool.

Organismul are mai multe modalităţi de reglare a temperaturii. Organele implicate în reglarea temperaturii sunt: creierul, pielea, muşchii şi vasele sangvine.